Нови разкрития за обира в София навръх Коледа

https://crimes.bg/kriminalno/novi-razkritiya-za-obira-v-sofiya-navrah-koleda/40313 Crimes.bg
Нови разкрития за обира в София навръх Коледа

Нови разкрития за обира в София навръх Коледа

Случаят с обира в столицата навръх Коледа се разплита. От МВР съобщават, че инцидентът е бил инсцениран от офис на фирма за бързи кредити. Сигналът е постъпил около 18.25 часа, в Седмо РУ за грабеж в офис на фирма за бързи кредити в ж.к. „Младост“.

32-годишната служителка споделя, че около 18.00 часа в обекта влязъл непознат мъж с предпазна маска на лицето, заплашил я с нож и тя му предала метална кутия с пари и фирмени документи. 

В хода на разследването и предприетите действия по случая е установено съучастие на служителката с нейния 42-годишен приятел.

Двамата са инсценирали грабежа с цел прикриване на длъжностно присвояване на парична сума. При последвали обиски и претърсвания в жилището на криминално проявения и осъждан 42-годишен мъж полицаите открили и наркотични вещества.

Софийската районна прокуратура  е повдигнала обвинения на двамата. Те ще бъдат съдени за престъпление по чл. 201 от НК. За 42- годишния мъж има обвинение и по чл. 354 а от НК.  И двамата са с наложени мерки „задържане под стража“, които изтичат след срок от 72 часа, пише Blitz.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.