Невиждана измама на АМ "Тракия"

https://crimes.bg/kriminalno/nevizhdana-izmama-na-am-trakiya/39849 Crimes.bg
Невиждана измама на АМ "Тракия"

Невиждана измама на АМ "Тракия"

Мъже е задържан заради извършването на брутална измама на АМ "Тракия".

 

Арестът е извършен от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД МВР Пазарджик. Задържаният мъж е използвал фалшиви банкноти. 

 

При специализирана полицейска операция, която се е осъществила миналата сряда на територията на АМ"Тракия", екипи от сектора са задържали мъжа.

 

Акцията е в резултат на получавани сигнали за лице, прокарващо в обръщение неистински парични знаци на територията около аутобана. 

 

Мъжът използвал паркингите, където се събират чуждестранни водачи на товарни автомобили. Той първо ги заговарял, а след това искал да му развалят малко пари. В резултат от това нищо неподозиращите шофьори се сдобивали с банкнота от 100 евро, която след това разбирали, че е фалшива. 

 

От края на юни до момента са установени пет подобни случая.

 

Задържаният Р.Я. е на 55 години и е от Благоевград. Той е с множество криминални регистрации и е осъждан основно за прокарване в обръщение или притежание на неистински парични знаци.

 

Експертите са категорични, че предлаганите от него банкноти с номинал от 100 евро, са с добро качество и лесно могат да заблудят хора, които рядко боравят с подобна валута.

 

Мъжът е задържан за 24 часа. Предстои срокът на задържането му да бъде удължен от наблюдаващ прокурор при Окръжната прокуратура в областния град със 72 часа. Предстои да се изясни дали задържаният е извършвал престъпната си дейност на територията и на други региони в страната, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.