Лъснаха шокиращи разкрития за лихварите Мето и Трайчо

https://crimes.bg/kriminalno/lasnaha-shokirashti-razkritiya-za-lihvarite-meto-i-traycho/39801 Crimes.bg
Лъснаха шокиращи разкрития за лихварите Мето и Трайчо

Шокиращи разкрития за лихварите Мето и Трайчо видяха бял свят

Лихварите Мето и Трайчо се оказаха под прицела на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Ромските барони пребивали жестоко длъжниците и отнемали насилствено имотите им. Те са извършвали присвояване на чужди социални помощи и освен това са търгували с дрога. Това става ясно от разкази на потърпевши. 

 

Пред Нова тв Иван Борисов разказва за сблъсъка си с бандата. Той споделя, че долните и горните му зъби са били избити с метална бухалка.

 

Пострадалите са жертви на Трайко Стоянов, Методи Димитров и техни приближени.

 

В началото на октомври месец при мащабна операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП беше разбита групата на лихварите.

 

По данни на разследващите, арестуваните мъже са извършвали престъпната дейност от 6 години.

 

Административният ръководител на специализираната прокуратура Валентина Маджарова заяви, че ромските барони са се занимавали с всичко, което генерира неправомерен доход, но най-вече с лихварство. 

 

Мето и Трайчо, които са собственици на няколко заложни къщи и фирми за бързи кредити в столицата, искали от клиентите си да им прехвърлят жилищата си, за да получат кредит.

 

Един от потърпевшите, пожелал анонимност, споделя че дори и за дребна сума лихварите искат предварително да получат имота. Дори и длъжникът да погаси задължението си в срок, разбира че вече е останал без имот. 

 

„Едно момче отиде при тях и казва, залагам си апартамента, искам 5 000 лв., да си купя такси и да си работя. Те му дават 5000 лв., той си прехвърля апартамента и на другия ден, те го продават тоя апартамент, а момчето продължава да си плаща лихви. И когато разбира, че апартаментът му е продаден, отива там за скандал, обаче те го пребиват и той си млъква по тоя случай”, споделя още Иван Борисов.

 

Той самият също е жертва на лихварите - закъснял с вноските си по кредита и те му взели къщата чрез частен съдия изпълнител.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.