Лъсна крупна международна измама с участието на България

https://crimes.bg/kriminalno/lasna-krupna-mezhdunarodna-izmama-s-uchastieto-na-balgariya/39725 Crimes.bg
Лъсна крупна международна измама с участието на България

България се оказа замесена в крупна международна измама

Италианските власти разкриха крупна измама, в която се оказа замесена и страната ни. Разбита е мрежа за фалшифициране на едно от най-прочутите италиански вина в света. Етикетите и касите на въпросното вино са идвали от България, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на в. Монитор и Ройтерс.

Прочуто италианско вино Богери Сасикая, което е смятано за едно от най-изисканите в света и се продавано по стотици евро бутилката, се произвежда от район по крайбрежието на Тоскана. Напитката е едно от най-прочутите италиански вина. Появява се на пазара през 70-те години на миналия век.Агенти на Финансовата гвардия в Италия разкриха, че мрежата за фалшифициране на виното е бутилирала по-нискокачествено вино от Сицилия в склад край Милано. Измамниците старателно  възпроизвеждали етикета и опаковките на оригиналното вино.

Възпроизведените етикети и каси са идвали от България.  Дарио Сопранцети, полковник от Финансовата гвардия съобщи, че те са били напълно идентични с оригиналните.

Под домашен арест са двама мъже - баща и син, са поставени под домашен арест. Други 11 са разследвани след операцията на финансовата полиция, която е започнала миналата година, след като каса с фалшивото вино изпаднала от камион. Тя е била намерена край пътя.

От телефонни разговори става ясно, че фалшификаторите подготвяли 1000 каси с вино, всяка от които се продава на цена между 1800 и 2400 евро. Количеството е било подготвяно за Южна Корея.

Една бутилка е трябвало да се продава на цена от 500 евро бройката, тоест около 70 процента от цената на оригинала. Това заяви Сопранцети. Групата произвеждала по 700 каси месечно.

Печалбата й е възлизала на около 400 000 евро. Но не е ясно откога групата функционира.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.