Какво става в София? Деветокласник извади пистолет в клас. Мъж вади оръжие срещу полицаи

https://crimes.bg/kriminalno/kakvo-stava-v-sofiya-devetoklasnik-izvadi-pistolet-v-klas-mazh-vadi-orazhie-sreshtu-policai-3/117962 Crimes.bg
Какво става в София? Деветокласник извади пистолет в клас. Мъж вади оръжие срещу полицаи

Деветокласници от училище край София изпаднаха в див ужас, след постъпката на свой съученик. Момчето, което е възпитаник на гимназията по туризъм в Банкя е извадил пистолет пред слисаните погледи на другите деца.

 

Кошмарната ситуация се е разиграла в четвъртък. На място са пристигнали полицейски служители, които установили, че оръжието не е истинско и е с пластмасови сачми.

 

При инцидента няма пострадали. Майката на детето е получила предупредителен протокол, информиран е и баща му. Разпитани са съучениците на деветокласника и служители на школото. МВР е образувало преписка по случая.

 

Случката се разиграла в едно от междучасията, разказва директорът на гимназията Димитринка Колева. Според нея действията на момчето не са били в училището. Тя определи поведението му като неприемливо. Пред ръководството на школото деветокласникът обяснил, че си направил шега. Заявил, че сам купил пистолета.

Колева е категорична, че до този момент нито учителите, нито учениците не са имали проблеми с него. Учил в гимназията от миналата година, когато бил в осми клас. В днешния ден той не е отишъл на училище, а е останал вкъщи при родителите си.

 

За случката е информирано и образователното министерство.

 

 

А тази нощ столични полицаи се видяха в чудо, след като мъж с двойно гражданство насочи пистолет срещу тях. Оръжието било заредено, а случката се разиграла в района на хотел „Рила“ в центъра на столицата.

Преди това мъжът, който има британско и турско гражданство, е нападнал украинци в близост до площад „Света Неделя“. Със заплаха успял да вземе парите на един от тях. Жертвите успели да се измъкнат и отишли в денонощен магазин наблизо и подали сигнал.

 

 

След това нападателят започнал да бяга от полицаите и пред хотела извадил пистолет и го насочил срещу тях. Не е възпроизвел изстрели. По-късно бил заловен и арестуван в района на улица „Позитано“.

А по-рано през седмицата провинилият се е имал и друго премеждие – бил свален няколко пъти от самолет, защото буйствал.

Източник: crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.