Извънредни подробности за зрелищната спецакция край София

https://crimes.bg/kriminalno/izvanredni-podrobnosti-za-zrelishtnata-specakciya-kray-sofiya/39899 Crimes.bg
Извънредни подробности за зрелищната спецакция край София

Мощна спецакция край столицата

Полицейски източници потвърдиха пред "Дарик", че днес в близост до София се е провела специализирана операция. Тя е насочена срещу трафика на 25 нелегални мигранти. Те са били заловени между селата Горубляне и Герман.

В събота вечерта униформени заловиха видинчанин, който е управлявал микробус, пълен с бежанци. Той е бил арестуван край врачанското село Лютидол, съобщава БЛИЦ. 

Снощи, малко преди 19 часа в районното управление на полицията Мездра постъпил сигнал от служители на СДВР, които съобщават за автомобил "Мерцедес спринтер" в селото, спрян за проверка.

Зад волана на буса е бил криминално проявеният Радослав П. от Видин.

В превозното средство са открити 18 афганистанци, превозвани към границата ни със Сърбия. Дежурният прокурор е уведомен за случая.  Образувано е досъдебно производство.

В хода на разследването става ясно, че чужденците са от центъра за бежанци в софийското с. Бусманци. Превозното средство, в което са се качили, е било следено от полицията. Униформените решили да му устроят засада в завоите на Лютидол.

Малко по-късно 10 от афганистанците са били освободени. Те са показали документи, от които става ясно, че са със статут на бежанци. Останалите 8 лица, които са непълнолетни, са били задържани. Предстои те да бъдат разпитани след пристигането на преводач, с чиято помощ ще се осъществи разпита.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.