Хитър ход: Ето как Каплата се опитва да се измъкне

https://crimes.bg/kriminalno/hitar-hod-eto-kak-kaplata-se-opitva-da-se-izmakne/39634 Crimes.bg
Хитър ход: Ето как Каплата се опитва да се измъкне

Каплата се опитва да се измъкне с хитър ход

Каплата разчита на хитър ход, за да се измъкне. Столични стоматолози са се заели с изготвянето на медицинска експертиза за лечението на пародонтозата на зъбите на Васил Капланов.

 

Наблюдаващият прокурор по делото, което се гледа срещу Каплата заради закана за убийство, отправена от него към Димитър Недев, даде съгласието си за изготвяне на експертизата.

 

БЛИЦ съобщава, позовавайки се на struma, че адвокатите на обвиняемия Ивайло Алексиев и Емил Велинов са поискали медицинска експертиза.

 

По време на съдебно заседание зъболекарят от Дупница д-р Евгени Михайлов се яви като свидетел. В съда той заяви, че Каплата е с тежка форма на пародонтоза.

 

В Дупница медицинските експертизи се изготвят от д-р Владимир Карастоянов. Но в случая има конфликт на интереси и той не може да се заеме с изготвянето на експертизата.

 

Капланов беше основен свидетел по делото за убийството на Николай Радев-Отвертката, за което д-р Карастоянов беше обвинен.

 

Все още не е ясно дали експертизата ще се изготви от Национален институт по криминалистика и криминология или с това ще се заеме оторизиран столичен зъболекар. Това съобщи адвокат Ивайло Алексиев.

 

Ако експертиза докаже, че Капланов страда от пародонтоза и трябва да лекува зъбите си, адвокатите му ще настояват за по-лека мярка. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.