Група с джипове щурмува хижа – ограби хижарите, преби ги и изпотроши хижата

https://crimes.bg/kriminalno/grupa-s-dzhipove-shturmuva-hizha-ograbi-hizharite-prebi-gi-i-izpotroshi-hizhata/27562 Crimes.bg
Група с джипове щурмува хижа – ограби хижарите, преби ги и изпотроши хижата

За ужасния инцидент съобщиха хижарите в страницата си в известна социална мрежа. Те разказват, че са били нападнати от група пияни вандали, които са ги ограбили, пребили и изпотрошили всичко по пътя им. Собственикът на хижата е настанен в Пирогов с черепно-мозъчна травма и други травми.


Пострадалите споделят, че извършителите са местни от Ботевград. Те стигнали до хижата с джиповете си и разчитали на численото си превъзходство, споделят хижарите, като отказват да споделят повече информация, защото тече разследване.


Нападението се е случило точно в изборния ден, когато полицията бе ангажирана с охрана на изборния процес и секциите. Именно това е попречило да се вземат адекватни мерки от РПУ Своге, които са получили сигнал за навлизане в имот, спор за собственост и агресия.


Пострадалите твърдят, че от полицията са имали достатъчно време след подадения сигнал за нападението да блокират пътя на извършителите, но от РПУ Своге и от Ботевград не са взели необходимите мерки, за да бъдат спипани  нападателите с откраднатите вещи.


От хижата съобщават, че към момента тя не е годна за нощуване, а също така и няма телефон, тъй като и той е бил откраднат. Надяват се органите на реда да не оставят нещата така.


Източник: novini.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.