Горещи новини за Каплата

https://crimes.bg/kriminalno/goreshti-novini-za-kaplata/39883 Crimes.bg
Горещи новини за Каплата

Горещи новини за Каплата

 Окръжен съд-Кюстендил взе решение за Каплата. Магистратите потвърдиха мярката му за неотклонение „задържане под стража“. Те не уважиха молбата за изменение на мярката в по-лека.

Припомняме, че Васил К. е привлечен като обвиняем за закана за убийство. Това е престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.

От 04.09.2020 г. Капланов, който е заподозрян за изчезването на Янек, е в ареста.

Бившата съпруга на обвиняемия – П. К. бе допусната като свидетел по делото по искане на защитата. Тя отговори на въпроси, свързани с малкия им син и негативното отражение върху психиката му от задържането на неговия баща.

От  прокуратурата в Кюстендил пледираха за отхвърляне на молбата на обвиняемия и потвърждаване на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“. Наличие на обосновано предположение за авторство на деянието все още не е отпаднало към момента, като основание за налагане на мярката. Липсват нови доказателства за отпадане и на другата предпоставка, която е свързана с реална опасност от извършване на престъпление.

Обвиняемият Васил Капланов е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, когато е извършил последното си престъпление.  Очевидно мярката не се е оказала пречка да бъде извършено друго противоправно деяние. Това се посочва в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.