Горещи новини за Каплата

https://crimes.bg/kriminalno/goreshti-novini-za-kaplata-2/40208 Crimes.bg
Горещи новини за Каплата

Горещи новини за Каплата

Последните новини за Каплата изправиха Дупница на нокти. Васил Капланов-Каплата ще бъде освободен. Той излиза от ареста с мярка „Домашен арест“. Днес това решение бе взето от тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил. Магистратите отмениха определението на Районен съд – Дупница и с това най- тежка мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която бе наложена на Каплата, пише Блиц, позовавайки се на dennews.bg.

Капланов няма право да напуска домашния си адрес без разрешение и допуска. Контролът над него ще бъде осъществяван чрез средствата за електронно наблюдение.

Каплата е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК. Той е в ареста от 04.09.2020 г.

Капланов отправи закана за убийство към съпричастен със случая „Янек“ дупничанин, докато беше под домашен арест по обвинението за държане на боеприпаси. 

Бившият гард на братя Галеви е основен заподозрян за изчезването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница. 

От вечерта на 31 юли дупничанинът е в неизвестност. За последно е засечен от камери в джипа на Капланов. Засега няма и следа от него. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.