Горещи новини за двама от биячите на Слави Ангелов

https://crimes.bg/kriminalno/goreshti-novini-za-dvama-ot-biyachite-na-slavi-angelov/40158 Crimes.bg
Горещи новини за двама от биячите на Слави Ангелов

Горещи новини за двама от биячите на Слави Ангелов

Апелативният специализиран наказателен съд  взе решение за двама от биячите на Слави Ангелов. Магистратите потвърдиха определението на първата съдебна инстанция, с което бе отхвърлено искането за изменение на мерките за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки на обвиняемите Н. А. и Г. А. 

Припомняме, че и двамата са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов на 17 март 2020 г. в София. Те са сочени като физически извършители на престъплението.

Съдът потвърди изцяло и тезата на Апелативната специализирана прокуратура, според която доказателствата по делото са основание да се предположи участието на двамата в престъплението, за което са обвинени.

Магистратите са категорични, че не е преминала и опасността биячите на Ангелов да извършат ново престъпление, ако са на свобода.

Н. А. и Г. А. бяха задържани на 23 април 2020 г. Заедно с тях бе арестуван и трети участник в тежкото престъпление.

Той също с най-тежка мярка за процесуална принуда. Но на 15 октомври 2020 г. съдът съд я замени с по-леката мярка „Домашен арест“. Причината за това са здравословни проблеми на обвиняемия.

Последното определение на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.