Ето какво се случва с убиеца на студента Мартин, който бе убит в Париж

https://crimes.bg/kriminalno/eto-kakvo-se-sluchva-s-ubieca-na-studenta-martin-koyto-be-ubit-v-parizh/39906 Crimes.bg
Ето какво се случва с убиеца на студента Мартин, който бе убит в Париж

Ето какво се случва с убиеца на Мартин, който бе убит в Париж

През лятото на 2000 година Мартин Борилски бе убит в квартирата си в Париж. Убиецът му нанесе 93 удара с нож.

41-годишният Георги Желязков, който извърши жестокото престъпление, бе осъден на 19 г. затвор. Но той излиза предсрочно от затвора по решение на Варненския апелативен съд, след потвърждаване на определението на окръжните магистрати, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд". 

За жестокото убийство бе задържан и Стоян Стоичков. Той получи присъда за 17 години лишаване от свобода. 

През февруари 2019 г. Стоичков излезе предсрочно от затвора.

Само година по-късно Варненският окръжен съд взе същото решение и за Георги Желязков, уважавайки искането му. Но апелативните магистрати взеха решение да го оставят зад решетките.

Защитата му внесе и втора молба. През октомври месец искането бе уважено на първа инстанция. 

Заключението на втора инстанция е, че през последните месеци корекционната работа с осъдения е довела до преоформяне на ценностната му система в съзвучие с морала и закона и са налице всички предпоставки за ресоциализацията му.

Магистратите са на мнение, че след като убиецът на Мартин е излежал повече от половината от наказанието, той вече е дал доказателства, че се е поправил. 

След излизането си на свобода той ще има изпитателен срок от 5 г., 1 месец и 9 дни. Наложената му пробация бе увеличена от 2 г. на 3 г. Магистратите мотивираха решението си с мотива, че срещите с пробационен служител ще съдействат за контролиране на поведението на обвиняемия, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.