Един и същи модел пушка е използван за убийството на семейството в Раднево и разстрела на Лудия

https://crimes.bg/kriminalno/edin-i-sashti-model-pushka-e-izpolzvan-za-ubiystvoto-na-semeystvoto-v-radnevo-i-razstrela-na-ludiya/37418 Crimes.bg
Един и същи модел пушка е използван за убийството на семейството в Раднево и разстрела на Лудия

Семейството от Раднево и ММА боецът Димитър Стоянов – Митко Лудия са убити с един и същи вид оръжие. 

Телата на съпрузите бяха намерени от сина на жената в къщата им в Раднево. Предполага се, че мъжът е убил своята половинка преди да се самоубие. В подкрепа на тази версия е и намерената до безжизнените тела пушка – гладкоцевна, 12 калибър.

Със същият модел оръжие само дни по-рано показно в Пловдив  беше разстрелян и ММА боецът Митко Лудия. 

Криминалисти вече коментираха, че пушката, с която килърът е гръмнал Лудия, е реално непроследима. Въпреки,че изборът на оръжието да изглежда аматьорски, всъщност то много трудно може да бъде установено от разследващите, защото не оставя почти никакви следи по куршумите.

Специалисти разясняват,че гладкоцевната пушка е оръжие за лов, като „гладкоцевна” означава, че липсват нарези в цевта. Ловният патрон най-общо казано представлява един контейнер, в който може да се сложи всичко – от най-дребни до най-едри сачми, в зависимост от това за какъв дивеч се използва. Липсата на нарези в цевта обаче прави невъзможно проследяването на проектила.

Гореспоменатите случаи са само част от черната серия, на която станахме свидетели в последните седмици и която накара премиера Бойко Борисов да събере МВР-шефовете и да им нареди в най-скоро време да има разкрития.

На Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не му остана друго освен да кръстоса страната, да тича от Благоевград покрай разстрела на сочения за наркобос Орхан Изиров, та чак до Варна заради арести на знакови фигури от ъндърграунда, като се смята, че са свързани с убитите съпрузи в София.

На този етап остава неразкрита екзекуцията на шефката на кабинета на кмета на Пазарджик.В четвъртък стана ясно, че Татяна Стоянова е била застреляна с газов пистолет, преправен за бойни патрони. Докато за убийството на семейство Дамянови от София има заподозрян, който е в ареста по обвинение за друго престъпление.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.