Арестуваха собственик на заведение заради коронапарти

https://crimes.bg/kriminalno/arestuvaha-sobstvenik-na-zavedenie-zaradi-koronaparti/40394 Crimes.bg
Арестуваха собственик на заведение заради коронапарти

Арестуваха собственик на заведение заради коронапарти

Вече е факт първият арест на собственик на заведение у нас заради нелегално парти по време на пандемията.

Той не се е съобразил със забраната за работа на заведението му по време на извънредната обстановка, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор".

Полицаи от участъка в Ракитово са задържали собственика на заведението в Костандово, което въпреки наложените ограничения и мерки работи и е било пълно с празнуващи възрастни и деца.

Снощи е извършена проверка в заведението, където се вихрел купон. В заведението на партито са присъствали общо 21 възрастни и 15 непълнолетни. Освен че кафенето работи въпреки наложените ограничения във връзка с епидемиологичната обстановка, всички хора в него, в това число и персоналът, са били без предпазни маски. Полицаите установили самоличността на намиращите се в помещението. 

Образувани е досъдебно производство спрямо 39-годишния собственик на обекта. Той е задържан в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. Предстои на всички пълнолетни лица, присъстващи на празненството, да бъдат съставени актове за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването относно задължителното носене на предпазни маски на обществени места при струпване на повече хора, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.