Ало-измамниците с нова схема, свързана с Ковид-19

https://crimes.bg/kriminalno/alo-izmamnicite-s-nova-shema-svarzana-s-kovid-19/39930 Crimes.bg
Ало-измамниците с нова схема, свързана с Ковид-19

Ало-измамниците с нова схема, свързана с Ковид-19

Ало-измамниците стават все по-изобретателни. Те измислиха нова схема, свързана с лечение на коронавирус, струващо 4900 лева. Вече има потърпевши по тази схема.

От няколко дни измамниците тормозят по телефона жителите на Карнобат, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на БНТ.

Резкият скок в броя на новите случаи през последните седмици активизира ало-измамниците. Те искат пари с обещанието да помогнат на близки на хората, на които се обаждат.Събка Николова от Карнобат споделя, че е получила обаждане от ало-изманиците, но бързо прекъснала разговора. 

Никола Вълчев разкри, че познава две жени, които вече са станали жертва на тази измама.

Телефонните измамници искат пари за закупуването на кръвна плазма от вече преболедували хора от COVID, която е необходима за лечението на близък човек.

Цветелина Рандева, която е говорител на ОД на МВР-Бургас, заяви че през последните 10 дни има ръст на тези измами.

Тя допълни, че измамниците се обаждат от Румъния разкри кметът на Община Карнобат - Георги Димитров. От общината вече са стартирали кампания с раздаването на брошури срещу новите измами, пише БЛИЦ.

Към настоящия момент все още няма задържани.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.