Алексей Петров идва от Виена за мегаделото „Октопод"

https://crimes.bg/kriminalno/aleksey-petrov-idva-ot-viena-za-megadeloto-oktopod/32810 Crimes.bg
Алексей Петров идва от Виена за мегаделото „Октопод"

Тарторът на „Октопода"-а се връща от лечение специално за делото

 

Софийският градски съд (СГС) ще заседава по делото срещу Алексей Петров - Трактора, Антон Петров - Хамстера, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов и бившия висш прокурор Цеко Йорданов, обвиняеми по мегаделото „Октопод". За процеса специално от Виена идва соченият като лидер на бандата Алексей Петров.

 

Процесът ще се гледа от 29-и наказателен състав с председател Румяна Ченалова от 9,30 часа. Обвиненията срещу подсъдимите са за образуване или ръководене на организирана престъпна група, както и за участие в ръководството на организация или група, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключвала сделки или извлича облаги.

 

На предишното заседание съдът разреши на Алексей Петров да напусне България и поради наличие на хронично заболяване да замине за Австрия за периода 15 април-31 май. От "отпуската" магистратите изключиха датите 19 и 26 май, за когато са предвидени заседания по делото.

 

Съдът остави без уважение искането на Трактора да напуска България в периода 1 юни-1 август 2014 г. Съдът разреши и на неговия приближен Марчело Джотолов да напусне България и да замине за Лондон, Великобритания, поради наличие на служебен ангажимент от 5 май до 16 май включително.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.