Заместник-директорът на "Пирогов" опроверга една от версиите за инцидента

https://crimes.bg/inczidenti/zamestnik-direktorat-na-pirogov-oproverga-edna-ot-versiite-za-incidenta/34041 Crimes.bg
Заместник-директорът на "Пирогов" опроверга една от версиите за инцидента

Николай Габровски - заместник директор на "Пирогов" коментира в ефира на бТВ трагичния инцидент в болницата.

"Това, което видях в една от стаите на вътрешното отделение на „Пирогов“ към 03:50 е, че е имало взрив. Имало е пламък. Казаха ми, че се е чул тътен. Санитарите и сестрите по това време са били в коридорите. Дори един санитар е защитил сестра с тялото си, хвърляйки се върху нея", заяви проф. Николай Габровски по bTV.

От думите му става ясно, че 3-4 минути след взрива на въпросния етаж са се появили и охранителите.

Габровски допълни, че действията за овладяване на пожара са били изключително бързи и адекватни. С изключителна бързина са били евакуирани 32 души. Пожарът бързо е бил ограничен.

Николай Габровски изказа своите искрени съболезнования на близките на двамата загинали пациенти. Той отправи благодарности към всички институции за адекватната реакция и подкрепата. Благодарение на тези действия е предотвратена по-голяма трагедия.

Той е категоричен, че не е била взривена кислородна бутилка. Инцидентът се е случил в най-старата част на „Пирогов“, където се намира стаята с инсталацията за кислород. Габровски поясни, че не става въпрос и за неизправност на инсталацията, която ежедневно се проверява и контролира от външна фирма и служител на болницата, който отговаря за нейното наблюдение.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.