Весела Йорданова: Невъзможно е язовир Маринка да е залял пътя Бургас- Созопол

https://crimes.bg/inczidenti/vesela-yordanova-nevazmozhno-e-yazovir-marinka-da-e-zalyal-patya-burgas-sozopol/36645 Crimes.bg
Весела Йорданова: Невъзможно е язовир Маринка да е залял пътя Бургас- Созопол

Във връзка с направени хипотези, че е възможно пътят Созопол – Бургас да е бил залят от приливна вълна от микроязовир Маринка Весела Йорданова- Директор „Връзки с обществеността“ уточнява, че от географска гледна точка заливната територия на язовир Маринка не би могла да причини приливна вълна на мястото на инцидента. Микроязовирът е отдалечен на километри от мястото на трагедията.„Освен всичко друго между фаталната отсечка на пътя Бургас – Созопол и микроязовир Маринка има хълмове, които няма как да бъдат преодолени от водата”, уточнява Йорданова.Освен географската невъзможност, инцидентът на пътя е станал между 1,30 и 02 ч. след полунощ в петък срещу събота, а сигналът за преливането на микроязовир Маринка е постъпил в 5 часа сутринта.Водата от микроязовира е изтекла в посока вилна зона Черниците, което се намира на километри от мястото на инцидента.  The post Весела Йорданова: Невъзможно е язовир Маринка да е залял пътя Бургас- Созопол appeared first on zonaburgas.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.