Шефът на "Дунарит" проговори за огнения ад

https://crimes.bg/inczidenti/shefat-na-dunarit-progovori-za-ogneniya-ad/38291 Crimes.bg
Шефът на "Дунарит" проговори за огнения ад

 Изпълнителният директор на завод "Дунарит" Петър Петров проговори за инцидента. Той заяви, че пожарът е избухнал заради взривни вещества. В ефира на предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините”  Петров поясни, че обстановката вече е спокойна и практически няма пожар.

Според процедурни правила трябва да се изчака 24 часа преди огледът да бъде разрешен, заяви изпълнителният директор на "Дунарит". Той добави, че взривните вещества не се гасят, защото това може да предизвика взрив.

Петров предполага, че причината за пожара може да е както човешка грешка, така и технически пропуск. Той не изключва причината да е съвсем страничен фактор, който не е предвиден. 

Шефът на "Дунарит" е категоричен, че е възможно всичко да се е случило. 

Бившият министър Валентин Радев също коментира случая. Той е категоричен, че става въпрос за инцидент. 

„Това не е взрив, а пожар”, заяви той пред bTV. По думите му съществува опасност, е ако се взривяват боеприпаси.

„Това може да стане, ако тротилът е над 1 тон, иначе той гори. Там няма такива големи количества.Има няколко пожарни на място, там е и главният комисар, който е много опитен. Вероятно нещо с машините не е било наред. Дори не е човешка грешка, така си мисля. Винаги когато е имало пожар и изгорят веществените доказателства, тогава влизаме в конспирации. Но не мисля, че тук има такива”, заяви Валентин Радев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.