„Сдружение Азбукари“ организира коледен концерт „Да възродим духа на българите в Мизия“

https://crimes.bg/inczidenti/sdruzhenie-azbukari-organizira-koleden-koncert-da-vazrodim-duha-na-balgarite-v-miziya/37069 Crimes.bg
„Сдружение Азбукари“ организира коледен концерт „Да възродим духа на българите в Мизия“

„Да възродим духа на българите в Мизия“ е посланието, което отправя „Сдружение Азбукари“ и съмишленици към благодетелите с големи сърца. Съчувствието и съпричастността на българския народ с тревогите на пострадалите от тежките наводнения в Мизия не стихват, месеци след злополучните събития. В навечерието на един от най – светлите християнски празници – Коледа, ние искаме да стартираме поредица от инициативи, които да дадат сигурност, надежда и увереност, че няма да изоставим нашите сънародници в тези толкова важни за вярата на българина дни.снимка: dariknews.bgПървият жест на съпричастност е благотворителен коледен концерт с участието на Веселин Маринов и други изпълнители, който ще се проведе на 17.12.2014 г., под патронажа на кмета на град Мизия, Венелин Крушовенски. Концертът ще предложи на хората красиви, емоционални преживявания, вдъхновение, вяра, надежда и любов. Инициативата е по идея на почетния член на „Сдружение Азбукари“, Ивалина Бозаджиева. Смятаме, че няколко месеца след извънредните събития, гражданите на Мизия имат нужда не само от финансова и материална подкрепа, но и от доза духовна храна. Коледният концерт ще им даде лъч надежда, че пътят на мизийците не е свършил дотук и заедно можем да възродим вярата им в бъдещето. Същевременно с огромно удовлетворение и благодарност можем да говорим за всички българи, които проявиха съпричастност и ангажираност, помогнаха с дарения или с физическа подкрепа. Тези стъпки все пак дадоха резултат и събудиха искра надежда в обезверените мизийци. Никой не е застрахован от бедствия, а реалният живот ни поднася непрекъснати леки или тежки изпитания. Знаем, че независимо какво ни се случва, трябва да намираме сили и вяра да реагираме със съпричастност и вяра в утрешния ден.С коледния концерт поставяме началото на редица инициативи под мотото „Да възродим духа на българите в Мизия“. В тази връзка призоваваме всички български граждани и фирми да станат наши съмишленици, като подкрепят благородното начинание. По време на коледния концерт предвиждаме да предоставим и коледни подаръци на децата и възрастните. За това всеки, които усети инициативата близка до сърцето си, може да дари неупотребявани подаръци за децата и възрастните. Парични средства за концерта се набират чрез банковата сметка на „Сдружение Азбукари“ IBAN – BG25FINV91501215535970, BIC FINVBGSF.За да предоставите Вашите коледни подаръци, можe да се свържете с г-жа Яна Трендифилова от „Сдружение Азбукари“ на телефон: 0882 881 908, с която да бъдат обсъдени начините за приемането им. Повече информация за възможностите за дарение, може да получите от нея и на мейл: [email protected]За информация за всички останали каузи на „Сдружение Азбукари“, посетете www.azbukari.org The post „Сдружение Азбукари“ организира коледен концерт „Да възродим духа на българите в Мизия“ appeared first on zonaburgas.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.