Резултатите от аутопсията на загиналите в "Пирогов" разплитат мистерията с инцидента

https://crimes.bg/inczidenti/rezultatite-ot-autopsiyata-na-zaginalite-v-pirogov-razplitat-misteriyata-s-incidenta/34046 Crimes.bg
Резултатите от аутопсията на загиналите в "Пирогов" разплитат мистерията с инцидента

Гл. комисар Николай Николов коментира трагичния инцидент в "Пирогов", който завърши с две жертви. Той заяви, че е по-добре да се избягват коментарите по случай, по който вече има образувано досъдебно производство.

Според него, добрата новина в случая е, че не се потвърждава за взрив на кислородна бутилка. Комисар Николай Николов припомни, че първото съобщение, което са получили, е било за гръмнала кислородна бутилка. И допълни, че при така подаден сигнал са очаквали десетки дори стотици жертви.

"Гръмнала е някаква запалима смес. Не е ясно дали това е било в резултат на непълно горене“, заяви Николов, цитиран от Фокус. Експертизите ще разкрият категорично причината за фаталния инцидент. Комисарят допълни, че след аутопсията на загиналите ще станат ясни отговорите на много въпрос.

По-рано днес временно изпълняващият длъжността директор на болничното заведение „Пирогов“ проф. д-р Николай Габровски разкри, че трагедията е можело да бъде по-голяма. Жертвите на вчерашния взрив е можело да бъдат трима души, но по чудо един от лекарите се е спасил, благодарение на пациент. След взрива докторът искал да влезе в стаята на загиналите пациенти. Но пациент, който бил на вратата го спрял, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.