Пациент спаси лекар при взрива в "Пирогов"

https://crimes.bg/inczidenti/pacient-spasi-lekar-pri-vzriva-v-pirogov/34045 Crimes.bg
Пациент спаси лекар при взрива в "Пирогов"

Временно изпълняващият длъжността директор на "Пирогов" проф. д-р Николай Габровски заяви пред Нова телевизия, че ситуацията вече е овладяна. В ранните часове на вчерашния ден взрив разтърси болничното заведение, след което избухна пожар. В резултат от това загинаха двама души.

Николай Габровски заяви, че вече са установени нанесените щети и състоянието на пострадалите пациенти. Столична община е оказала сериозна подкрепа на болничното заведение по отношение на проблеми, свързани със сградата.

Николай Габровски заяви, че няма проблеми със сградата. Необходимо е единствено една стена да бъде укрепена.

"Нито един пациент няма страдания от вчерашния пожар. Към момента в сградата има лекуващи се пациенти. Към момента на инцидента общо в сградата е имало около 80 души – сред тях са лекуващи се пациенти и персонал. Отправяме благодарности към пожарната, МВР и всички с бързи реакции", заяви още Габровски.

Той допълни, че д-р Петров, който е бил дежурен, се е опитал да влезе в стаята с взрива. Искал е да изкара хората от там, но пациент го е спрял. Благодарение на този пациент случаят не завърши с три жертви, коментира проф. Габровски. Той допълни, че няма проблем с кислородната система. Поради тази причина не е имало разпространение на пожара, категоричен е професорът.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.