Нови снимки от адския взрив в "Пирогов"

https://crimes.bg/inczidenti/novi-snimki-ot-adskiya-vzriv-v-pirogov/34057 Crimes.bg
Нови снимки от адския взрив в "Пирогов"

Разследването за установяване на причините за пожара в столичната болница "Пирогов" продължава. При адския взрив и последвалия пожар загинаха двама души, а други 32-ма бяха евакуирани. МВР не изключва нито една версия по случая и разглежда всички възможни варианти. БНТ показа кадри, заснети от очевидец. Той е направил снимки на отделението, където е избухнала огнената стихия, съобщават от БНТ.  На снимките се вижда напълно унищожена стая. Едната стена е с нарушена цялост, а таванът в коридора е обгорял. 

Временният директор на болничното заведение Николай Габровски сподели на извънреден брифинг, че Столична община е оказала голяма подкрепа в този труден момент. Той отхвърля вероятността трагедията да е предизвикана от неизправност в оборудването за доставяне на кислород. Габровски сподели, че изправността на инсталацията се следи от специалисти. Последният преглед показва, че системата е годна за употреба и не са констатирани нарушения. 

Според експертите от държавната метрологична агенция оборудването, с което се доставя кислород на пациентите не е потенциално опасно и е не е възможно то да предизвика подобен инцидент.

Друга версия за трагедията е, че взривът и последвалият пожар са били предизвикани от цигара. Но това са само предположения. 

СНИМКИ: БЛИЦ

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.