Нови разкрития за катастрофиралия БГ камион с мигранти

https://crimes.bg/inczidenti/novi-razkritiya-za-katastrofiraliya-bg-kamion-s-migranti/34052 Crimes.bg
Нови разкрития за катастрофиралия БГ камион с мигранти

Камионът с мигранти, който катастрофира в Северна Македония, е бил с откраднат номер. Днес по-рано медиите съобщиха за инцидент с камион с българска регистрация. Произшествието е станало на пътя между Свети Никола и Куманово.

В камиона са пътували 25 мигранти. Всички те са пострадали при сблъсъка. 15 от пътниците са от Афганистан. Девет от тях са от Пакистан, а само един е от Ирак. Сред пътуващите е имало и седем непълнолетни лица.

Откраднатият регистрационен номер е от колата на мъж, който е с българско и македонско гражданство. Колата е била паркирана пред дома му, когато е открадната табелата й и е сложена на автобуса.

От 2018 година мъжът не е влизал в България, предава bTV. Катастрофата е станала вчера сутринта. Но все още не е ясна причината, поради която камионът е изхвърчал от пътя.

Предположенията на властите са, че мигрантите са влезли в страната незаконно през гръцката граница. Гл. комисар Николай Кискинов съобщи на извънреден брифинг, че мигрантите са били с документи. Той допълни, че лицето, което е управлявало превозното средство, е македонски гражданин и в момента се издирва.В случая няма замесени българи, уточни Кискинов, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.