Лекари в Бургас се борят за оцеляване на бебето на бременна, изпаднала в кома

https://crimes.bg/inczidenti/lekari-v-burgas-se-boryat-za-ocelyavane-na-bebeto-na-bremenna-izpadnala-v-koma/37115 Crimes.bg
Лекари в Бургас се борят за оцеляване на бебето на бременна, изпаднала в кома

37-годишна бременна жена е приета в бургаската реанимация след тежък мозъчен кръвоизлив, лекари се борят за нейния живот и за оцеляването на плода, пише 24 часа.По неофициални данни жената е получила кръвоизлива внезапно, докато е била на работното си място. Тя е бременна в 6-тия месец. Най-вероятно причината за инцидента е мозъчна аневризма, последствията са сериозни, пациентката е изпаднала в кома.Веднага установихме контакт с националните консултанти, непрекъснато обменяме информация с тях, за да се предприемат най-адекватните действия, каза шефът на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев. Пациентката е на изкуствена белодробна вентилация, състоянието й е критично, допълни той.Според специалисти е трудно да се направи прогноза дали е възможно да се износи плода в това състояние.Не е ясно дали жената е имала някакви симптоми за опасната аневризма в мозъка.The post Лекари в Бургас се борят за оцеляване на бебето на бременна, изпаднала в кома appeared first on zonaburgas.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.