Христо Терзийски с последна информация за катастрофата край Лесово

https://crimes.bg/inczidenti/hristo-terziyski-s-posledna-informaciya-za-katastrofata-kray-lesovo/39691 Crimes.bg
Христо Терзийски с последна информация за катастрофата край Лесово

Христо Терзийски с последна информация за катастрофата край Лесово

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски коментира пред журналисти в парламента тежката катастрофа край Лесово

Той заяви, че произшествието е станало на прав участък, с добра видимост, но настилката е била мокра. Терзийски добави, че се изясняват се причините за инцидента.

Министърът на вътрешните работи потвърди информацията, че до настоящият момент загиналите са трима, а други 16 души, които са пострадали, са откарани за лечение.

Христо Терзийски коментира, че от началото на октомври времето се промени и валежите са чести. Той се обърна с призив към всички шофьори да карат особено внимателно.

"Денят също се скъсява, често има лоша видимост. Трябва да бъдем внимателни на пътя", категоричен е вътрешният министър.

Той не потвърди появилата се информация, че шофьорът на ТИР-а, участвал в инцидента, е бил задържан, защото е заспал на волана. Терзийски добави, че предстои изясняване на всички факти около инцидента. 

По-късно днес стана ясно, че пострадалите, които са в критично състояние ще бъдат транспортирани със "Спартан" до "Пирогов". 

Преди броени минути стана ясно, че те остават в болницата в Ямбол, тъй като военният самолет е транспортирал единствено апаратурата, необходима за тяхното лечение.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.