Ето какво се случва с арестуваната финансистка Биляна Манчева, която присвои 425 000 лева от сметки на клиенти

https://crimes.bg/inczidenti/eto-kakvo-se-sluchva-s-arestuvanata-finansistka-bilyana-mancheva-koyato-prisvoi-425-000-leva-ot-smetki-na-klienti/34101 Crimes.bg
Ето какво се случва с арестуваната финансистка Биляна Манчева, която присвои 425 000 лева от сметки на клиенти

Случаят с финансистката Биляна Манчева, която беше арестувана на 18 февруари тази година за неправомерно източване на пари от сметки на клиенти в "Алианц банк" в Нова Загора, е идентичен с този на банкерката Невена Йорданова от Варна. В хода на вътрешен одит Биляна бе арестувана след установяването на измамите.

Прокуратурата настояваше за постоянния й арест, но  бургаският апелативен съд реши други. Магистратите бяха категорични, че няма вероятност финансистката да се  укрие или да си извърши ново престъпление.

Защитникът на Биляна заяви, че към този момент тя продължава да отрича за присвоените средства. 

Адвокат Донев категорично отказа коментар за евентуалното сходство с казуса от Варна, аргументирайки се с факта, че е научил за този случай от медиите.

Биляна живее с родителите си и към момента. Тя рядко излиза навън. След случая е преустановила активността си във Фейсбук. Сходка е ситуацията и с профила й в Инстаграм, но с тази разлика, че там последователите й са се увеличили цели 3 пъти.

От прокуратурата в Сливен потвърдиха, че в началото на месец октомври е имало промяна в мярката на финансистката - от домашен арест в подписка. Първоначалният двумесечен срок за разследването е удължен заради сложността на казуса. 

Биляна присвои 425 000 лв от сметки на клиентите си. След скандала средствата са възстановени по сметките им, но нито един от потърпевшите не е бил потърсен да даде показания, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.