30 000 лева парична гаранция за Георги Иванчев, набил полицаите в Слънчев бряг

https://crimes.bg/inczidenti/30-000-leva-parichna-garanciya-za-georgi-ivanchev-nabil-policaite-v-slanchev-bryag/36643 Crimes.bg
30 000 лева парична гаранция за Георги Иванчев, набил полицаите в Слънчев бряг

Окръжен съд – Бургас измени наложената на Георги Иванчев мярка за неотклонение задържане под стража в парична гаранция в размер на 30 000 лв. Той е разследван по досъдебно производство на Районна прокуратура – Несебър за това, че на 28.08.2014 г. пред заведение в курортен комплекс „Слънчев бряг“ е причинил средна телесна повреда на едно и лека телесна повреда на друго длъжностно лице по хулигански подбуди.Снимка: zadupnitsa.comНа 04.09.2014 г. Районен съд – Несебър е взел спрямо Иванчев мярка за неотклонение задържане под стража. Той и двамата му защитници обжалваха пред въззивния съд този съдебен акт. Те пледираха, че обвиняемият е сторил деянието при условията на неизбежна отбрана. Срещу него било извършено противоправно деяниe и той имал право да се защитава. Според защитниците му, двамата пострадали са полицаи, които са се държали непристойно в заведението и нападнали доверителя им. Адвокатите настояват, че няма опасност той да се укрие, тъй като има постоянен адрес и се е явил след призоваване. Те поискаха да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение – подписка.Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас коментира като неоснователна  жалбата срещу определението на Районен съд – Несебър за задържане на Иванчев под стража и поиска тя да бъде оставена без уважение. Прокурорът заяви, че от събраните  доказателства може да се направи обосновано предположение за авторство на обвиняемия на деянието, за което е привлечен като обвиняем. Според него е налице реална опасност Иванчев да се укрие или да извърши друго деяние. Прокурорът посочи, че той има криминални регистрации и е привлечен като обвиняем по наказателно дело за тежко умишлено престъпление –държане на оръжие.Иванчев помоли съда да измени мярката за неотклонение. Той признава, че е нанесъл удари на пострадалите, защото „застрашиха мои близки хора и се отбраних“.Окръжен съд – Бургас, прие, че първоинстанционният съд неоснователно е наложил най-тежката мярка за неотклонение на Иванчев. Предвид тежестта на обществената опасност на деянието, за което той е привлечен да отговаря, и на практиката на Европейския съд по правата на човека, налагането на най-строгата мярка за неотклонение в конкретния случай е неоснователно. Като прецени степента на обществена опасност на престъплението, извършено от обвиняемия и на неговата личност, съдът му наложи мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 30 000 лв.Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.The post 30 000 лева парична гаранция за Георги Иванчев, набил полицаите в Слънчев бряг appeared first on zonaburgas.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.