Наемни биячи и известен криминален контингент в бой пред централата на ПП "Атака"

https://crimes.bg/vodeshha-tema/naemni-biyachi-i-izvesten-kriminalen-kontingent-v-boy-pred-centralata-na-pp-ataka/35275 Crimes.bg
Наемни биячи и известен криминален контингент в бой пред централата на ПП "Атака"

8 души са ранени при безредиците пред централата на ПП "Атака" на кръстовището на булевардите "Александър Дондуков" и "Г.С. Раковски".Споровете между двете групи продължиха до 01:00 ч. след полунощ, когато полицейски служители влязоха в протестиращата срещу ПП "Атака" група и започнаха с думи да убеждават присъстващите да си тръгнат.Лидерът на ПП "Атака" продължи до късните часове да провокира протестиращите с думите: "Николов, излез отпред и се покажи.", което изнервяше до краен предел събралата се група. Волен Сидеров на няколко пъти повтори, че организатор на този протест е Румен Николов по прякор Пашата. Според Сидеров, двамата с бившия министър-председател Бойко Борисов се опитват яростно да предизвикат падане на правителството.Столични полицаи бяха видимо изненадани от присъствието на познати в криминалния свят лица, свързани с бившите силови групировки. Пред няколко журналисти част от полицаите заявиха, че някои от лицата са били арестувани, а в последствие и осъждани за нанасяне на телесни повреди. Те били участници в "наказателни групи", въвеждащи ред при разпределението на наркопазара в София.Малка част от присъстващите бяха във видимо нетрезво състояние и на няколко пъти падаха в краката на жандармерията. Един от пострадалите от страна на ПП "Атака" е настанен в "Пирогов" без опасност за живота.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.