Стоичков и Рачков за футбола, рекламите на WINBET и… някои други неща

https://crimes.bg/uncategorized/stoichkov-i-rachkov-za-futbola-reklamite-na-winbet-i-nyakoi-drugi-neshta/27295 Crimes.bg
Стоичков и Рачков за футбола, рекламите на WINBET и… някои други неща

Христо Стоичков и Димитър Рачков са вече повече от година лицата, с които българските зрители най-често свързват марката WINBET и са основни герои в повечето рекламни кампании на компанията. Но ако на някого му се струва, че реклама с участието на две знаменитости с толкова опит пред камерата не би трябвало да е особенo трудна задача и да отнеме много време, това изобщо не е така.

Първото предизвикателство е че това са наистина заети хора. В края на септември Христо Стоичков прекоси Атлантика три пъти за четири дни, за да изпълни всички свои ангажименти и все пак да бъде навреме за снимките на рекламния клип на WINBET. Димитър Рачков буквално излезе от студиото, в което снимаше новия сезон на предаването си и влезе в камиона-съблекалня, където екипът на рекламната агенция Brigada & Co. трябваше много бързо да го подготви за участието му в снимките. „Много бързо“ в случая означава около 90 минути.

След което и двамата ги очакваха дълги часове на подготовка за снимки („Дайте още сняг!“), грим, безчет дубли на отделни фрази и жестове („Ще го повторим – някакво куче се появи в кадър!“), грим, преобличане, грим, още снимки, пак грим… Шестнайсет часовия работен ден е нещо нормално при снимките на една реклама, дори за изпълнителите на „главните роли“.

И насред цялата тази лудница, успяваме да хванем Христо Стоичков и Димитър Рачков за по няколко минути, за да ни разкажат за своите очаквания от Световното първенство по футбол и за най-ценните им спомени от предишни мондиали, а също за съвместната им работа и… някои други неща. Като например приятелството помежду им и с „неочаквания трети“ – световната музикална звезда Горан Брегович, за закачките и непрестанно развиващите се смешки помежду им, но и за това кой какво е научил от другия.


Христо очевидно се чувства странно, докато се настанява на стола си в съдийската съблекалня на националния стадион „Васил Левски“ – от всичките си идвания на този стадион досега не е влизал в тази стая. Въпреки това е максимално концентриран върху „задачата“ си и е подготвен с отговори на всички въпроси. И е абсолютно сериозен. Все пак говорим за футбол - сериозна тема за него, даже най-сериозната. Той още не го знае, но след като поговори с нас, го чакат близо пет часа нощни снимки, от които в рекламния клип на WINBET ще влязат около… 12 секунди.

За Христо Стоичков (470 мача и повече от 230 гола за отбори от три континента, 80 срещи и 37 гола за националния отбор, участник в две световни първенства и едно европейско като играч и на още четири световни като коментатор и експерт), няма никакво съмнение кой ще бъде новият световен шампион: това ще е Аржентина.

Но явно освен логиката и познанията му за играта, в прогнозата му има и чисто емоционален елемент – слабостта му към Лео Меси. Дали защото вижда нещо от себе си в него, дали защото се е срещнал а аржентинския магьосник буквално няколко дни преди това, но Стоичков говори за колегата си с подчертано възхищение.

Ако Стоичков се съмнява в нещо, това са… познанията за футбола на друг негов „колега“, Димитър Рачков. „Ако му извадя една топка и една диня, Рачков ще вземе динята“, казва той, но е съвсем ясно, че това е просто един от постоянните майтапи помежду им, духът на които се усеща и в рекламите на WINBET.


От своя страна Рачков изобщо няма никакво притеснение да изрази възхищението си от най-успешния български футболист за всички времена. „Дисциплината, на която Христо се е научил във футбола, сега пренася в работата си в телевизията и тук, на снимките за рекламите на WINBET“, казва той с искрено уважение. Актьорът е впечатлен от това, че Камата изобщо не се свени да потърси от него съвет за изпълнението си по време на снимките. „Този човек няма комплекси… и цени своя партньор“, казва Рачков и става ясно, че в него в еднаква степен се преплитат чисто фенското възхищение към големия спортист и уважението към професионализма му извън терена.

И той подобно на Стоичков е убеден в успеха на Аржентина и споделя възторга на Христо от десетката на „албиселесте“: „Аржентина имат едно ниско момче, Лео Меси се казва, гениален футболист… Ние ниските, всичките сме гениални хора, та време му е и той да вдигне световната купа.“

Но ако има нещо, за което и двамата да са единодушни, това е кой е най-яркият им спомен от световно първенство: голът на Стоичков в мача срещу Германия на световното в САЩ през 1994 г. Разбираемо, това е скъп спомен и за двамата, но по не съвсем едни и същи причини:

„Няма шанс да забравя този миг, когато изравних в 73-а минута срещу Германия, защото голямата ми дъщеря има рожден ден на тази дата. Няма как да не се сетим за САЩ‘94“, казва Христо без помен от каквато и да е било ненужна скромност.

„Толкова обединен този народ аз никога не съм го виждал. Думата омраза не съществуваше по времето на това световно“, спомня си с вълнение Рачков и описва с носталгия сцените на задружност и радост по софийските улици по онова време.

Но няма начин в едно интервю на Стоичков да няма провокация. На изпроводяк, той ни зарича на всяка цена да попитаме Рачков докъде според него ще стигне Италия на световното първенство. Закачката е очевидна - четирикратните световни шампиони злощастно отпаднаха по време на квалификациите и пропускат второ поредно световно първенство. Отговорът на Рачков и всичко останало от разговорите с двете звезди от рекламите на WINBET са във видеото:Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.