Пловдивчанин купи кашкавал на промоция в BILLA, но после изрева на умряло

https://crimes.bg/uncategorized/plovdivchanin-kupi-kashkaval-na-promociya-v-billa-no-posle-izreva-na-umryalo/27275 Crimes.bg
Пловдивчанин купи кашкавал на промоция в BILLA, но после изрева на умряло

За измама с промоция в Пловдив сигнализира опарен потребител пред plovdiv24. Георги Тодоров подкрепи думите си и с касовата бележка.


На 19 октомври той купува кашкавал на промоционална цена в магазин "Билла" на бул. “Шести септември". Обявената промоция е за цена от 13.99 лева/кг, вместо за 17 лева/кг.


Тодоров вижда, че цената е изгодна и решава да купи 6 опаковки по 400 грама. Мъжът помага на възрастни хора и обикновено купува по-големи количества. Взима и още различни от кашкавала продукти.


На касата плаща над 100 лева, но тръгва, без да прави проблеми, тъй като в първият момент не се усеща. Вижда му се много, но не реагира. Дори ползва бонус за рожден ден в размер на 11.43 лева.


Вкъщи обаче проверява сметката и вижда, че са му надвзети около 35 лева. Връща се в магазина с касовата бележка и разговаря с една от служителките там.


В първият момент тя вижда и потвърждава, че са му взели повече пари. Но след малко влиза и разговаря с някого вътре, излиза и заявява, че той се е объркал и че цената не е за килограм, а за парче. Килограм от този кашкавал струва 25 лева, твърди служителката.


Проста сметка, без да си учил задълбочено математика показва, че 400 грама кашкавал на цена от 25 лева не правят нито 14, нито 17 лева.


 


Ядосан от явната измама, гражданинът настоява да му се върнат парите. А служителката настоява той да донесе всичките закупени продукти обратно в магазина, за да се види дали всичко, което той казва, е точно така.


“Аз не съм лъжец и ми е обидно, че първо те мамят, а след това се съмняват в честността ти", казва Тодоров.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.