Неписан закон в ърдърграунда – стрелят ли те с гранатомет, оцеляваш

https://crimes.bg/uncategorized/nepisan-zakon-v-ardargraunda-strelyat-li-te-s-granatomet-ocelyavash-3/27479 Crimes.bg
Неписан закон в ърдърграунда – стрелят ли те с гранатомет, оцеляваш

Жоро Илиев, Поли Пантев и Тони Клюна са най-известните гангстери, стреляни с РПГ


Неписан закон цари в родния ърдърграунд – ако те гърмят с гранатомет, със сигурност оцеляваш, но след това ще има нов опит за покушение, съобщава столичен седмичник. Черният хумор е заради факта, че няма убит роден гангстер с РПГ.Първият обстрелван с гранатомет наш бандит е Поли Пантев, чийто брониран джип „Мерцедес” бе атакуван с РПГ на 20 юли 2000 година. Тогава обаче снарядът профучава на милиметри от целта. Месеци по-късно босът на СИК бе ликвидиран на остров Аруба.


В атентат с гранатомет оцеля и сикаджията Георги Пехливанов, чийто джип бе обстрелват край столичния басейн „Мария Луиза”. В този случай обаче снарядът не се взриви, а Пехливанов е жив и до днес, но е скъсал връзките си с всички от онзи период.


Неуспешен е и атентатът срещу Антон Милтенов – Тони Клюна. Наркобосът бе гърмян с РПГ на 17 януари 2004 година, докато се движи с автомобила си по бул. „Цариградско шосе”. Тогава снарядът се забива в дърво, а Клюна не подава сигнал в полицията. Малко по-късно той е убит от наемници в столично заведение.


С гранатомет е стреляно и по боса на ВИС-2 Георги Илиев, като атентатът остава дълго време в тайна за родните спецслужби.


Главния е обстрелван, докато се разхожда в двора на бившата военна резиденция в полите на Витоша, която е негова собственост.


Източник: Bradva.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.