Кандидатът за транспортен министър Прошко Прошков - горд собственик на блок в кв. Лозенец?

https://crimes.bg/uncategorized/kandidatat-za-transporten-ministar-proshko-proshkov-gord-sobstvenik-na-blok-v-kv-lozenec-2/27179 Crimes.bg
Кандидатът за транспортен министър Прошко Прошков - горд собственик на блок в кв. Лозенец?

“Елате да видите как на мястото на две стари къщи - паметници на културата, на романтичната уличка Елин Пелин в стария Лозенец, израсна 6-етажна кооперация. Цялата махала говори, че е на Прошко Прошков на партия с двама негови приятели”, алармираха читатели на водеща медия, чието разкритие припомняме.
Зданието, издържано в стил дубайски мутробарок, е разположено точно до легендарното заведение “Под липите”, на метри от Японския хотел. Районът е явка на добре облечени бизнесмени с криминално минало, които парадирали с добрите си контакти с Прошко. Цените на квадрат също били повече от дубайски - почти двойно на пазарните, коментираха брокери на луксозни имоти. Инвестицията, която злите езици приписват на Прошков се е състояла по времето, когато той е бил районен кмет на “Лозенец” с повече от скромната заплата от 1000 лв. на месец.
Запознати с житие-битието на кандидат транспортния министър обясняват благосъстоянието му с меко казано нездравословната близост до управителя на фирма “Ърбън сълюшънс България” ООД, която по негово време бе “абонирана” да облагородява зелените площи в Лозенец и да поставя пейки и катерушки на тройни цени.
Управител на фирмата е небезизвестният Алекандър Христофоров Тзавелла – съпруг на Даниела Авджиева-Тзавелла, която е дъщеря на кмета на екскмета на Младост г-жа Цвета Авджиева. Г-н Александър Тзавелла е и бивш секретар на район Младост. Топлата връзка с местната администрация позволява на “Ърбън сълюшънс България” да бъде предпочитана винаги щом се вземе решение за изграждане на детска площадка, озеленяване или монтиране на пейки и други съоръжения за отдих в софийските квартали. Според информация, чиято достоверност не успяхме да потвърдим с официални документи, отношение към собствеността на фирмата имал близък роднина на Прошко Прошков, носещ същата фамилия.
Изтоочник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.