Заур Дадаев е направил самопризнания за убийството на Немцов

https://crimes.bg/po-sveta/zaur-dadaev-e-napravil-samopriznaniya-za-ubiystvoto-na-nemcov/37608 Crimes.bg
Заур Дадаев е направил самопризнания за убийството на Немцов

Заур Дадаев, обвиняем по делото за убийството на Борис Немцов, е направил самопризнания, предаде РИА Новости, цитирани от Фокус.

„Вината на Дадаев се потвърждава от неговите самопризнания“, каза съдия.

Той остава в ареста до 28 април, до когато е срокът за провеждането на следствието по убийството. Дадаев остава в ареста, защото съдът смята, че той може да се укрие, да заплаши свидетелите или да унищожи улики.

Днес петимата заподозрени за убийството на Борис Немцов бяха докарани в Басманния районен съд на Москва. На двама от тях са предявени обвинения за разстрела на опозиционния политик.

Прессекретарят на съда Анна Фадеева съобщи фамилиите на трима нови фигуранти по делото. Това са по-малкият брат на задържания по рано Анзор Губашев и двама други с фамилии Бахаев и Ескерханов, чийто първи имена не бяха назовани.

"Губашев Анзор и Заур Дадаев, те са обвинени в убийството и слушанията по задържането им ще бъдат отделно, а останалите трима засега са фигуранти.", каза Фадеева. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.