В Турция ликуват: Фолксваген ще избере нас!

https://crimes.bg/po-sveta/v-turciya-likuvat-folksvagen-shte-izbere-nas/38275 Crimes.bg
В Турция ликуват: Фолксваген ще избере нас!

Немският автомобилен гигант Фолксваген явно е решил да строи новия си завод в Турция, пише Днес.бг. Източници, приближени до концерна, твърдят, че окончателните договори вероятно ще бъдат подписани още идната седмица. В южната ни съседка смятат, че мащабната инвестиция вече им е в кърпа вързана, пише изданието, позовавайки се на Дойче веле.Агенция Ройтерс съобщава, че решението за строежа на завода в Турция вече е взето, позовавайки се на германския вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".

Изданието допълва, че Надзорният съвет на концерна вече е одобрил инвестицията. Това решение може да влезе в сила всеки момент, а финализирането на споразумението и подписването на договора ще се случи идната седмица.

„Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" -  ФАЦ пише, позовавайки се на източници на автомобилния концерн, че остава единствено да се уточнят някои последни подробности от договора. Предстои финалното изясняване и на някои данъчни въпроси.

Именно тези подробности обсъдиха преди време шефът на концерна Херберт Дийс и турският президент Реджеп Тайип Ердоган. "Намираме се на последната права, сега само остава да доизгладим договора", споделя източникът на немския вестник.Надзорният съвет на Фолксваген ще заседава днес -  петък (27 септември) и се очаква да бъдат обсъдени всички тези въпроси. След като контрольорите от автомобилния концерн са дали зелена светлина, предстои идната седмица сключване на договора, пише Днес.бг, позовавайки се на ФАЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.