В Гърция е истински ужас

https://crimes.bg/po-sveta/v-garciya-e-istinski-uzhas/39530 Crimes.bg
В Гърция е истински ужас

Дъждовете прекъснаха движението на влаковете, свързващи северната и южната част на страната

В Гърция е истински ужас. Чудовището "Янос" взе още жертви в страната.

 

Двама души са загинали, а трети е в неизвестност в Централна Гърция, след като поройните дъждове, причинени от тропическата буря „Янос“ предизвикаха големи наводнения в района. Това информира електронното издание на гръцкия вестник „Kathimerini“.  

 

Загинала е жена. Тя е била открита мъртва в дома си в град Фарсала, в района на Тесалия и 63-годишен фермер, отнесен от водите в град Кардица.

Изчезнала е друга жена, която е пътувала с колата си.  

 

Има множество повредени сгради от придошлите реки, излезли от коритата си.  

Дъждовете, които паднаха през нощта, прекъснаха и движението на влаковете, свързващи Северна и Южна Гърция, съобщи гръцкият железопътен оператор.  

От Министерство на външните работи препоръчват гражданите да избягват пътуване в районите, засегнати от циклона „Янос“. Да информират свои близки относно местоположението си и за местата, в които възнамеряват да ги посетят.

 

Предварително да се запознаят с местоположението на най-близките управления на полицията, пожарната и спешната помощ, които се намират в района. При необходимост да се свържат с представителствата на страната ни в Гърция, призова пред БНТ консулът ни в Атина Любомир Георгиев.

 

Той посочи, че имат няколко получени сигнала за българи, притеснени от наводненията. Основно на остров Кефалония. Става въпрос за туристи. За момента нямат данни за пострадали български граждани.

 

„Има пострадало имущество на български граждани, основно автомобили, които са наводнени от потоците вода, стекли се от високите части на острова. До довечера се очаква да спрат валежите в Централна Гърция и Пелопонес, като циклонът се измества към о-в Крит. До неделя се очаква всичко приключи, като естествено ще трябва водата да се оттече“, заяви Георгиев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.