Руските спецслужби скриха момичето, свидетел на убийството на Борис Немцов

https://crimes.bg/po-sveta/ruskite-specsluzhbi-skriha-momicheto-svidetel-na-ubiystvoto-na-boris-nemcov/37589 Crimes.bg
Руските спецслужби скриха момичето, свидетел на убийството на Борис Немцов

Руските служби за сигурност са скрили на безопасно място свидетелката на убийството на политика Борис Немцов.

В момента на неговото убийство той е бил с украйнският модел Анна Дурицкая. Докато двамата са вървели Големия Москворецки мост, когато убиецът в гръб е изстрелял 5 куршума в гърба на Борис Немцов.

Анна Дурицкая е единствената, която е видяла най-отблизо убиеца и колата, в която той се е качил. По тази причина момичето се охранява от руските служби за сигурност в партньорство с колегите им от Украйна.

Предполага се, че убийството е извършено с цел провокиране на негативно отношение към президента на Русия Владимир Путин, в който убитият Борис Немцов бе в конфликт.

Камери са успели да заснемат момента на убийството и оттеглянето на стрелците. На записа от основната охранителна камера е запечатано качването на убиеца в бяла кола, но службите са засекли и втори автомобил, който вероятно е съдействал за убийството.

Манекенката Анна Дурицкая, пред очите на която бе убит Борис Немцов, е заявила по време на показанията си, че има частична загуба на паметта.

Обяснението на 23-годишната красавица е, че е изпаднала в шок след убийството. Следователите са разпитали основния свидетел на убийството на политика-опозиционер, но младата жена не е успяла да даде особено полезна информация на разследващите. Анна Дурицкая казала, че не си спомня нито как е изглеждал убиецът, нито автомобила, с който той е избягал веднага след покушението.

В същото време следователите узнаха подробности за личния живот на Немцов и Дурицкая. Двамата се запознават в Турция преди три години. Веднъж в месеца манекенката лети от родния си Киев в Москва, за да се види с доста по-възрастния си любовник.

"Пред следователите Дурицкая е разказала, че и този път е пристигнала, както обикновено, на "Шереметиево", където я чакал Немцов с шофьора си. Двамата отиват в апартамента на политика на улица "Малая Ординка". Вечерта момичето отива в салон за тайландски масаж, а Немцов - на интервю в радио "Ехото на Москва". Около 21,30 часа двамата се срещат в кафене "Боско" в ГУМ, за да вечерят. След това, към 23,30 часа двамата тръгват пеша през Москворецкия мост. До тях спира автомобил, светъл на цвят, от който излиза човек. Изтичва след Немцов и няколко пъти стреля в политика. След това килърът се връща в колата и се отдалечава от мястото на убийството", е разказала Анна пред разследващите, съобщава Lifenews.ru.

Изпадналото в шок момиче не може да даде точно описание на убиеца, както и каква е била марката на автомобила, с който той се е движил.

Според запознати вероятно ще се наложи да се прибегне до помощта на психотерапевти, за да бъде възстановена паметта на манекенката. "Не е задължително човек да получи травма на главата при катастрофа или удар, за да загуби частично паметта си. При стрес се получава т.нар. стресова амнезия, която преминава в повечето случаи след известно време", коментира психотерапевтът Владимир Файнзелберг.

След като е дала своите показания, младата жена се е отказала да бъде защитен свидетел. Тя е поискала само да се върне възможно най-бързо в родния си Киев. Следователите обаче смятат да я разпитат отново, тъй като е ключов свидетел на хладнокръвното убийство.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.