Русия представи ефективно лекарство срещу коронавирус

https://crimes.bg/po-sveta/rusiya-predstavi-efektivno-lekarstvo-sreshtu-koronavirus/38613 Crimes.bg
Русия представи ефективно лекарство срещу коронавирус

Руската Федералната медико - биологична агенция представи ефективен медикамент за лечение на коронавирус. Лекарството е разработено на основата на противомаларийния препарат мефлохин, съобщават световните агенции. 

Медикаментът е разработен съобразно схемата за лечение, която използват китайските и френските специалисти.

Руският препаратът блокира с висока ефективност цитопатичния ефект, който се проявява при навлизането на коронавируса в клетъчната култура и съдейства за възпрепятстването на неговата репликация. 

Веществото мефлохин притежава имуносупресивно действие и оказва блокиращ ефект върху възпалителния процес.

Руското лекарство съдържа още макролидни антибиотици и синтетичен пеницилин. Всички тези вещества възпрепятстват формирането на вторичен бактериално - вирусен синдром и същевременно повишават концентрацията на противовирусното средството в кръвната плазма и белите дробове.

Рръководителят на агенцията Вероника Скворцова сподели, че разработеният медикамент ще обезпечи ефективното лечение на пациенти с COVID-19, при които заболяването протича с различна тежест.

На основата на мефлохин се разработва и безопасна схема за профилактика на коронавируса. Предстои да бъде обсъдено кога ще започне неговото производство. 

Лекарите посочиха като ефективни при ковид-19 и няколко препарата, които са използвани за лечение на атипичната пневмонии. За лечение на новата инфекция те се прилагат в комбинация - лопинавир + ритонавир, хлорохин, хидроксихлорохин и интерферон.  В процес на клинични изпитания са препаратите умифеновир, ремдесивир, фавипиравир, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.