Принц Уилям отиде на крака при български пожарникар

https://crimes.bg/po-sveta/princ-uilyam-otide-na-kraka-pri-balgarski-pozharnikar/41899 Crimes.bg
Принц Уилям отиде на крака при български пожарникар

 

Николай Пенчев е очарован от Негово Височество

Принц Уилям отиде на крака при български пожарникар-герой, който го е впечатлил.

 

Николай Пенчев участва преди няколко седмици в изключително рискована спасителна операция. Той вади на гръб трудноподвижни хора от 19-ия етаж на горящ блок в Лондон.

 

Заради храбростта си бе удостоен с награда от кралското семейство на Великобритания. Само преди дни принц Уилям лично отиде накрак при Николай, за да се запознае с него. Той изказал възхищението си и го наградил.

 

„Не са много хората, които могат да кажат, че са си пили чая с принц Уилям. Е, на мен ми се случи. Получих възхвала от кралското семейство за изявена храброст и професионализъм. Не е нещо чак толкова официално, но за мен е огромна чест тази признателност!", признава пред "България Днес" огнеборецът Николай Пенчев.

Той работи за лондонската пожарна от няколко години.

 

"Церемонията беше закрита. Присъстваха единствено хора с покани. Мерките за охрана са изключително строги, има пълна конфиденциалност. Бяха забранени и всякакви снимки с принца, бяха ни предупредили, че не можем да го докосваме дори. На моята маса първо дойде комисар Анди Роу, който е главнокомандващ на лондонската пожарна.

 

Именно той ме представи на принц Уилям. Останах с доста добро впечатление от Негово Височество. Той седна при нас като напълно земен човек, сипахме си чайче. Дойде напълно подготвен, знаеше кой съм. Знаеше, че идвам от България. Беше се запознал с цялата операция по спасяването и задаваше конкретни въпроси.

 

Бях по къс ръкав, принц Уилям ме огледа и дори се пошегува с мен: "Така като те гледам, не се и съмнявам, че ще извадиш хората на ръце".

 

След него пристигна и кметът на Лондон Садик Хан да ни поздрави. Не останах очарован от него, защото беше като на политическа визитация. Не ни изслушваше, не го интересуваше кой какво му говори, искаше само да се покаже", разказва впечатленията си от аристократичната среща Николай Пенчев, пише bgdnes.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.