Пътници от Боинга, който рухна на летището в Истанбул, проговориха за ужаса

https://crimes.bg/po-sveta/patnici-ot-boinga-koyto-ruhna-na-letishteto-v-istanbul-progovoriha-za-uzhasa/34327 Crimes.bg
Пътници от Боинга, който рухна на летището в Истанбул, проговориха за ужаса

Пътник от злополучния самолет на „Пегасъс ерлайн“, който в сряда се разцепи на три в Истанбул, разказа за ужаса. Той сподели, че паниката на борда е била невероятна. Всички пътници викали за помощ.

"Двете ми ръце са счупени. Пълзях и се катерих 30-40 метра, за да се измъкна. Чуваха се крясъци, че ще се взривим!", споделя пострадалият, цитиран от bg-voice.com. 

Злополучният Боинг 737 в сряда излезе от пистата на летището в Истанбул след твърдо кацане при влошена обстановка - силен вятър и дъжд.

В резултат от твърдото кацане самолетът се разцепи на 3 и се запали. Пострадали са всички пътници. Трима турски граждани са загинали, а ранените са 180 души.

Повечето от пътниците са от турски произход. На борда е имало и няколко деца. Вторият пилот е бил холандец.

Друг пътник споделя, че от самото начало самолетът летял необичайно бързо.

"Мисля, че той просто не можеше да спре. Всичко това се случи в рамките на секунди" споделя пострадалият пътник и допълва, че полетът е бил странен от самото начало. Думите му потвърждават и други пътници.

Все още тече разследване, което ще установи дали пилотите имат вина. В рамките на месец това е втори подобен инцидент на летище “Сабиха Гьокчен”, където преди това от пистата излезе и друг самолет със 164 души на борда, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.