Коронавирусът покоси мъж в САЩ, който не е имал контакт с болни

https://crimes.bg/po-sveta/koronavirusat-pokosi-mazh-v-sasht-koyto-ne-e-imal-kontakt-s-bolni/38488 Crimes.bg
Коронавирусът покоси мъж в САЩ, който не е имал контакт с болни

От Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ направиха изненадващо съобщение. Там е регистриран първия случай на коронавирус при човек, който нито е пътувал, нито е имал контакт със заразени. Този случай вероятно е сигнал за потенциално начало на разпространението на смъртоносната епидемия в страната.

 

Американските здравни експерти не могат да си обяснят как точно мъж от Калифорния се е оказал заразен с вируса.

 

Пациентът живее в окръг Солано. Той е получил медицинска помощ в окръг Сакраменто.

 

Американските здравни власти съобщават, че не е известен източникът на заразата. От Центъра за контрол и превенция на заболяванията съобщават, че вероятно този случай е показател за разпространението на новата зараза сред определена общност.

 

Общият брой на заразените в САЩ вече достигна 60 души. Повечето от тях са хора, евакуирани от град Ухан в Китай, където е първичното огнище на заразата, както и от борда на круизния кораб Diamond Princess. Плавателният съд бе поставен под карантина край бреговете на Япония, пише БЛИЦ.

 

Съобщението за заразения мъж в Калифорния бе направено непосредствено след специалната пресконференция на Доналд Тръмп.

 

Той се опита да увери американския народ, че рискът от епидемия в страната остава сравнително нисък. Американският президент подчерта, че здравната система има  високото ниво на подготвеност за реакция в ситуация на епидемия и съответно ще се справи с нея. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.