Китай с по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса

https://crimes.bg/po-sveta/kitay-s-po-strogi-merki-sreshtu-razprostranenieto-na-koronavirusa/38606 Crimes.bg
Китай с по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса

Преди два месеца епидемията с коронавируса се разглеждаше като китайски проблем. Дори Доналд Тръмп го нарече "Китайския вирус". Но сега ситуацията е различна и огнището на заразата е стъпило твърдо в Европа, пише в. "Дейли Стар". 

 

Китай все още полага неимоверни усилия за предотвратяване на втора вълна от заразата.

 

Китайското външно министерство обяви, че вече планира забрана за влизане на чужденци в страната. Правителството в Китай ще се заеме с изграждане на "крепост" срещу коронавируса.  В изявлението се казва, че това ще бъде временна мярка.

 

Дори и след налагането й Китай ще продължи да поддържа тесни контакти с всичките страни и ще се отнася разумно към размяната на персонал с останалия свят, съобразявайки се с извънредата ситуация в цял свят.

 

Мерките ще бъдат обявявани своевременно, съобщава китайското външно министерство в изявлението си. 

 

Преди въвеждането на националната блокада като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса, всичките пътници на китайските летища бяха проверявани за висока температура, преди да се качат на самолетите. Тя бяха интервюирани за историята на пътуванията си, както и подлагани на съответните тестове. А тези, чиито резултатите бяха отрицателни, 10 дни по-късно отново бяха тествани за коронавирус, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.