Гърция затяга мерките заради коронавируса

https://crimes.bg/po-sveta/garciya-zatyaga-merkite-zaradi-koronavirusa/38634 Crimes.bg
Гърция затяга мерките заради коронавируса

Гръцкото правителство въвежда нови допълнителни мерки за ограничения на движението на пътници с всякакви обществен или частен транспорт заради епидемията от коронавирус. Мерките ще бъдат в сила за период от два месеца  - до 31 май. Те включват - само по един пътник в лек автомобил. По изключение може да и втори пътник, единствено ако пътуването му се налага по медицински причини; за леки автомобили с 6 или 7 места - двама пътници. 

 

Обмисля се въвеждането на тричасово ограничаване на движението на гражданите в разките на деня, както и забрана за пътуване в определено време на деня и придвижване единствено чрез SMS.

 

Министър Кикилиас заяви, че засега обществената здравна система може да реагира адекватно. Той предупреди, че април ще бъде критичен и не трябва да има отпускане.

 

В периода 8-11 април, точно преди Страсната седмица, се очаква пик на пандемията с бро на заразените до 2500-2 700 случая и със 75-85 смъртни случая, пише Блиц, позовавайки се на in.gr.

 

Дотогава ежедневно вероятно ще се регистрират по 80-150 нови случая, а след Цветница се очаква спад до 15-40. Според прогнозите около 85-115 души ще починат или 130-140 в най-лошия случай.

 

Под карантина са два района в Гърция - община Фустани и община Месопотамия. В пет общини има въведен вечерен час - Кастория, Орестиада, Несторио, Ксанти и Мики. Те са гранични с Община Златоград. Там е забранено излизане от 20:00 до 8:00 часа, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.