Ясна е причината за двойното убийство в Пловдив

https://crimes.bg/kriminalno/yasna-e-prichinata-za-dvoynoto-ubiystvo-v-plovdiv/34036 Crimes.bg
Ясна е причината за двойното убийство в Пловдив

Вече е ясна причината за двойното убийство в Пловдив. Днес са били извършени още две проверки на мястото на кървавата драма. Проверките са били извършени от икономическа полиция и пожарна с цел установяване дали складовете, в които Йордан Таков застреля съдружника си и баща му, са били законни.

 

Пред БЛИЦ източници на разследването съобщиха, че фирмата е регистрирана по законен ред и не са установени нередности. Нейната дейност е стартирала още през 2015 г.

 

Бизнесът на жертвите и техният килър е свързан с рециклиране на кафе автомати. Във фаталния ден между тримата е възникнал скандал за един автомат.

 

В свадата гневният Таков извадил незаконния си пистолет „Макаров“ и застреля със 7 куршума съдружника си Христо Ботев и баща му Васил Ботев на 51 години.

 

Във фирмата има и трети съдружник, за който е установено, че няма нищо общо с екзекуцията. От няколко месеца между Йордан и двете жертви има напрежение заради икономически затруднения.

 

По време на разпитите убиецът е разкрил, че е действал по този начин, защото в противен случай е щял да бъде ликвидиран.

 

Разследващите работят и по други версии за умишлено убийство. В хода на разследването са назначени няколко експертизи. Предстои назначаването на съдебно-психиатрична експертиза на извършителя на престъплението.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.