Установена е самоличността на мъжа, получил 1 милион лева от банкерката Невена Й.

https://crimes.bg/kriminalno/ustanovena-e-samolichnostta-na-mazha-poluchil-1-milion-leva-ot-bankerkata-nevena-y/34037 Crimes.bg
Установена е самоличността на мъжа, получил 1 милион лева от банкерката Невена Й.

Установена е самоличността на мъжа, получил близо 1 милион лева от банкова служителка Невена Й. Както вече стана ясно, тя е присвоила огромна сума от сметките на клиенти от банката.

 

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов коментира случая в ефира на „Здравей, България”. Той разкри, че в случая предвиденото от закона наказание за служителката е затвор за 10 години или повече. Тя остава в ареста за срок до 72 часа. Все още няма официално решение дали тя ще остане в ареста за постоянно. Конов допълни, че в резултат от действията на банковата служителка са засегнати около 30 души, които са клиенти на банката.

 

38-годишната Невена Й. беше арестувана във вторник за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти. От прокуратурата съобщават, че сигнал за извършеното деяние е подаден от финансовата институция, в която тя работи, пише БЛИЦ.

 

Средствата, които Невена Й. е отклонявала от сметките на клиентите, са били превеждани на мъж от Монтана. С него банковата служителка се запознала в интернет. Виртуалната им връзка датира от три години. През това време банковата служителка изпращала присвоените средства на своя любим чрез куриерска фирма. Освен неправомерно присвоените пари, мъжът от Монтана получил от нея и средствата от кредитите, които банкерката и баща й изтеглили от банката. Той получил и средствата от влоговете на двамата родители на Невена Й. Първоначално той получил средства от личните спестявания на банковата служителка.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.