Убиха лекар и още двама души в болница

https://crimes.bg/kriminalno/ubiha-lekar-i-oshte-dvama-dushi-v-bolnica/28039 Crimes.bg
Убиха лекар и още двама души в болница

Лекар и още двама души са били убити в болница.


Страшната случка се е разиграла в лечебно заведение в Мексико. За съжаление подобни инциденти там не са рядкост. Мексиканските банди са известни с подобни действия – нахлуват в болница, за да убият ранен съперник например.


В един от опасните квартали, разположен в покрайнините на мексиканската столица, е бил застрелян кубински лекар. Случката се е разиграла в предградието Екатепек, предава Асошиейтед прес.

Трагичната новина бе съобщена от прокуратурата в щата Мексико.

Медикът, чието име не се разкрива, е бил очистен в петък. Заедно с него, са били убити медицинска сестра, както и още една жена.


В последно време планът на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор за наемането на лекари от Куба, които да работят в Мексико, където изпитват сериозен недостиг на медицински персонал, среща все по-ожесточени критики. В преобладаващата част от случаите кубинските лекари започват работа в райони, в които мексиканците не желаят да работят, тъй като са изключително опасни или твърде отдалечени.


Случаят с това убийство накара мнозина да се замислят дали някои от районите на Мексико са безопасни за кубинските медици, отбелязва Асошейтед прес.

В последно време в Мексико се наблюдава и вълна от насилие срещу медицинския персонал.

Източник: nova.bg




 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.