Убиецът с теслата от Пазарджик осъден на 20 години зад решетките

https://crimes.bg/kriminalno/ubiecat-s-teslata-ot-pazardzhik-osaden-na-20-godini-zad-reshetkite/37250 Crimes.bg
Убиецът с теслата от Пазарджик осъден на 20 години зад решетките

Делото бе гледано по съкратената процедура и му бе присъдено минималното предвидено от закона наказание




Източник:




2015-01-08 15:30:00


Крими


0

Прочетено: 175392

Кратка връзка








Окръжният съд в Пазарджик постанови, че 53-годишния Александър Владов ще прекара в затвора 20 години за убийството с тесла на Петър Стефанов. Криминалното деяние бе извършено в началото на ноември 2014г., в апартамента на Владов.

Тогава Владов се прибрал в дома си и заварил Стефанов да лежи в леглото му.

Жертвата и преди гостувала на своя убиец поне 2 пъти, тъй като двамата били приятели по чашка. Жилището бил в ремонт, поради което двете входни врати не се заключвали и така Стефанов  могъл да влезе безпрепятствено.

При възникналия между двамата скандал, жертвата напсувала стопанина на апартамента. Вбесен от наглостта на Петър Стефанов на  Александър Владов му паднало пердето, грабнал намиращата се в близост тесла и нанася серия удари в главата и тялото неканения си гостенин . При аутопсията на тялото са изброени 30 удара по главата на жертвата и отделно други по тялото и крайниците.

 

" След третия, четвъртия удар с теслата в главата му нямам спомен какво стана.", заяви Владов пред съдебния състав. Мъжът се призна за виновен по всички повдигнати му обвинения и се съгласи делото да се гледа по съкратената процедура. Прокурор Димитрия Ганчева поиска доживотна присъда за обвиняемия, но по силата на съкратеното съдебно производство присъдата трябваше да се редуцира от 20 до 30 години затвор, като 5-членият съдебният състав определи най-ниската  възможна граница на наказанието. Присъдата може да се обжалва пред пловдивския апелативен съд.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.