Убиецът на Милен Цветков проговори в съда

https://crimes.bg/kriminalno/ubiecat-na-milen-cvetkov-progovori-v-sada/38731 Crimes.bg
Убиецът на Милен Цветков проговори в съда

Убиецът на Милен Цветков проговори пред магистратите. Както вече стана ясно, в кръвните му проби са открити 4 наркотика. Експерти са на мнение, че управляваният от него джип се е движил с поне 140 км/ч.

 

Днес прокуратурата го обвини в умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. "в", във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК и поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", пише БЛИЦ.

 

Обвинението не изключва вероятност убиецът на Милен Цветков да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Адвокат Любомир Таков, който е защитник на Кристиан Николов, поиска от съда да не уважи искането на прокуратурата с мотив, че няма  достатъчно събрани доказателства за авторство на престъплението.

 

Адвокатът заяви, че не може да се счита, че именно неговият клиент е управлявал автомобила.

 

Любомир Таков заяви, че не е ясно дали смъртта на пострадалия е настъпила заради удара или заради изваждането на Милен Цветков от автомобила от очевидци, които са му оказали първа помощ. Защитата се придържа към теза, че Николов няма да се скрие или извърши друго престъпление, позовавайки се на неговото чисто съдебно минало и трайни връзки в България.

 

Таков настоява за домашен арест и парична гаранция.

 

"Умолявам съда за по-лека мярка. Нямам намерение да се укрия или да извършва друго престъпление", заяви убиецът на Милен Цветков пред магистратите и се обърна към тях с молба да му бъде предоставена възможност да продължи образованието си.

 

Според експертизите потвърждават, че скоростта на автомобила му е била изключително висока и не отговаря на информацията при подаването на сигнала, пише БЛИЦ. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.