Убиецът на Милен Цветков може да се отърве (Вижте какво още разкри известен адвокат)

https://crimes.bg/kriminalno/ubiecat-na-milen-cvetkov-mozhe-da-se-otarve-vizhte-kakvo-oshte-razkri-izvesten-advokat/38733 Crimes.bg
Убиецът на Милен Цветков може да се отърве (Вижте какво още разкри известен адвокат)

В ефира на бТВ адвокат Явор Нотев разкри защо убиецът на Милен Цветков може да се отърве. Според експертът, който има дългогодишен опит с делата с катастрофи, повдигнатото обвинение е напълно адекватно. Но това ще бъде трудно за доказване, пише БЛИЦ, позовавайки се на думите на експерта.

 

Както вече стана ясно, обвинението срещу Кристиян Николов беше променено от причиняване на смърт по непредпазливост в умишлено убийство.

 

Според адвокат Нотев основание за преквалификация на обвинението е фактът, че в кръвта на Кристиан Николов са открити четири вида наркотици.

 

За да издържи обвинение в съда, е необходимо разследващите да докажат, че става въпрос за системна употреба на наркотични вещества, а не за инцидентен прим опиати и липса на преценка за последствията от това действие.

 

Желяз Турлаков, който е терапевт на пациенти със зависимости, също коментира в ефира на бТВ случая с Кристиан Николов. Експертът е убеден, че в този случай става въпрос за зависимост. 

 

Но ако прокуратурата не успее да го докаже, повдигнатото обвинение на 22-годишния шофьор може да бъде преквалифицирано отново, допълва адвокатът. И в такъв случай убиецът на Милен Цветков ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост, убеден.

 

Защита на Кристиан Николов засега отказва да направи коментар пред медиите, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.