Трагедия: Убиха 3-годишния син на човек на Порошенко

https://crimes.bg/kriminalno/tragediya-ubiha-3-godishniya-sin-na-chovek-na-poroshenko/34081 Crimes.bg
Трагедия: Убиха 3-годишния син на човек на Порошенко

Киевският областен съветник Вячеслав Соболев претърпя атентат. Колата му е била подложена на обстрел в центъра на Киев. Това съобщава РБК Украйна. Неизвестни извършители са открили огън по лек автомобил марка Range Rover, който е бил управляван от политика и бизнесмен Вячеслав Соболев. 3-годишния му син е пострадал при стрелбата. За съжаление малкото момченце е издъхнало на път за болницата. Стрелците, които са произвели изстрелите, са успели да се скрият. Полицията все още ги издирва.

 

В процес на изясняване са и обстоятелствата около престъплението. Според органите на реда, случилото се е било покушение. 

 

Преди 15 години Соболев е заемал поста заместник-кмет на източния украински град Донецк. След това той е заемал висока длъжност в украинския Съвет за национална сигурност и отбрана. Заемал е и поста на заместник-шеф на управителния съвет на украинската енергийна компания "Нафтогаз". От 2015 година Соболев се изявява като депутат в Киевския областен съвет от Блока на Петро Порошенко.

 

По последна информация в медиите в Украйна, екипът на бившия президент Петро Порошенко организира извършването на терористични атаки в два химически завода, контролирани от Киев в Авдеевка и Дзержинск. Плановете му са да обвини милицията за това и да се опита да направи държавен преврат, гласят последните новини.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.